Antidumpingheffing op zonnepanelen

Geplaatst op

Komen ze echt uit Maleisië

Op 4 juni jl. zijn de voorlopige antidumpingrechten op zonnepanelen ingesteld. De Europese Commissie heeft gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij tot 6 augustus jl. de rechten werden vastgesteld op 11,8% en daarna tot  47,6% zijn verhoogd.

Op uiterlijk 5 december a.s. zal de Commissie een definitief besluit nemen over de antidumpingrechten voor de komende 5 jaar. Tegelijk is de Europese Commissie ook een onderzoek begonnen naar de oneerlijke overheidssubsidies door de Chinese overheid op de export van zonnepanelen.

De subsidievermoedens hebben betrekking op goedkope leningen, exportkredieten en -garanties van overheidsbanken, de verstrekking van goederen van overheidswege, leningen en fiscale stimuleringsmaatregelen. Ook daarover zal ook uiterlijk 5 december a.s. een beslissing worden genomen.

Wat doet u als u gevraagd wordt om een partij zonnepanelen in te klaren uit bijvoorbeeld Maleisië. Gaat u af op de Form A’s of doet u aanvullend onderzoek naar de juistheid van de oorsprong? Wij denken graag vrijblijvend met u mee!

Deel dit artikel

Terug naar het overzicht