December indelingsverordeningen

Geplaatst op

In december zijn weer een groot aantal Indelingsverordeningen gepubliceerd. De Europese Commissie stelt dergelijke Indelingsverordeningen op, als Lidstaten verschillend denken over de indeling van een specifiek product in het douanetarief.

De laatste Indelingsverordeningen zien op een tuinier-set, een fotoalbum, een tochtstrip van aluminium, een sportarmband, een voeding voor een spelcomputer en een elektrische spaarpot.

Producten die nog in het Comité worden besproken zijn onder andere gelaagd hout, zithulp voor baby’s, memory kaartspel, 3d printers voor artikelen van kunststof, LED lampen en een zonnelader.
Let op dat een Indelingsverordening alleen maar een uniforme indeling in het douanetarief mag bewerkstelligen. Het is de Commissie niet toegestaan om de inhoud of reikwijdte van de tariefposten te wijzigen (zie arresten van Frankrijk/Commissie (C 267/94) en Kawasaki Motors Europe (C 15/05). Als dat feitelijk wel het geval is kan de Verordening door het Hof van Justitie op een daartoe gedaan verzoek buiten werking worden gesteld. Heeft u een vraag over de indeling van één van deze producten, neem dan gerust even contact op.

Deel dit artikel

Terug naar het overzicht