Wijzigingen van de GN-Toelichting op het douanetarief

Geplaatst op

Halverwege deze maand (augustus ‘21) is de GN-toelichting op een aantal punten aangevuld:

  • Allereerst is voor fitnesbanden in de vorm van een lus bepaald dat deze niet kunnen worden ingedeeld als sportartikel, maar moeten worden ingedeeld naar het materiaal waarvan zij zijn gemaakt.
  • Ten tweede is een verduidelijking opgenomen op de betekenis van post 9503 0070 voor ander speelgoed, aangeboden in assortimenten of in stellen.
  • Ten derde is een uitbreiding op post  9403 voor andere meubelen en delen daarvan opgenomen, opdat ook diverse soorten planken (losse planken met steunen om aan de wand te worden bevestigd daaronder begrepen) die voornamelijk worden gebruikt in de badkamer, douche of vestibule, onder deze post vallen. Let op dat zogenoemde “zeepbakjes” en “sponsbakjes”/”douchemandjes”, vervaardigd uit diverse materialen (metaal, kunststof, glas, keramiek, enz.), die voornamelijk in de badkamer of keuken worden gebruikt voor een stuk zeep, een spons of andere hygiënische artikelen, van deze post zijn uitgezonderd. Ze moeten worden ingedeeld naar het materiaal waaruit zij zijn vervaardigd.
  •  Tot slot wordt in de GN-toelichting voorgeschreven dat koelkastmagneetjes niet worden ingedeeld als voorwerp voor versiering maar onder post 8505 voor magneten.

Hierbij een link naar de wijzigingen in de Toelichting op de Gecombineerde Nomenclatuur.

 

Deel dit artikel

Terug naar het overzicht